van de kerkrentmeesters 2018

Kerkbalans 2018

Als geloofsgemeenschap kunnen we veel betekenen voor elkaar, voor de mensen om ons heen, voor onze buurt en onze stad.

Eenmaal per jaar kloppen we met Actie Kerkbalans bij u aan voor uw jaarlijkse financiële bijdrage. De opbrengst van de actie is volledig bestemd voor onze wijkkerk. Dankzij uw geld en de vele vrijwilligers die actief zijn in onze kerk konden we ook in het afgelopen jaar weer veel doen.

We vragen u met uw bijdrage aan Kerkbalans om de kerk ook komend jaar voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te laten zijn.

Eindejaarsactie 2017

Aan het eind van het jaar maken we de balans op, ook als kerk. Wat hebben we, dankzij uw hulp in allerlei vormen, weer veel kunnen doen met elkaar. Hartelijk dank voor uw steun!

Niet alles wat we van plan waren, hebben we kunnen realiseren. Er is één project dat we met deze Eindejaarsactie graag onder uw aandacht willen brengen.

Het goede gesprek in de predikantskamer wordt namelijk al een tijd niet meer gedragen door de erg gedateerde inrichting en uitstraling. Opknappen is dan zeker ook geen overbodige luxe. Een nieuwe frisse uitstraling van de werkkamer van onze predikant zal ieder bezoek van een aangenaam begin voorzien.

Het zou heel fijn zijn als we dit project met elkaar kunnen realiseren. Doet u mee? Uw bijdrage komt volledig ten goede aan onze wijkkerk.

Samuel de Visser, penningmeester

Het verhaal van Kerst door Ruben van Zwieten

Op woensdag 13 december vertelt Ruben van Zwieten het Verhaal van Kerst.

"Ruimte voor lukken én mislukken, licht én duisternis in een instagram-samenleving” is de maatschappelijke kerngedachte die centraal staat tijdens het verhaal. Traditiegetrouw wisselen vertelling, beschouwing en muziek elkaar af. Na afloop borrel in De Nieuwe Poort.

Woensdag 13 december 2017 20.30 uur Thomaskerk

"How the light gets in" Patrick Verheij & Friends

kerst 2016 met hoedPatrick Verheij zingt Leonard Cohen. Met korte columns van Evert Jan de Wijer die de teksten van Cohen probeert te verbinden aan bijbelse bronnen.

Vrijdag 22 december om 20.00 uur ThomasTheater
Kaarten € 12,50 via www.thomasopen.nl, € 15,= aan de zaal,
inclusief pauzedrankje.

Solisten in December

Dienst Zondag 10 december 10.30 uur m.m.v. Wout Oosterkamp
Wout Oosterkamp ontwikkelde een zangcarrière op internationaal niveau. Hij trad op in Europa en de Verenigde Staten met bekende orkesten en beroemde dirigenten, aanvankelijk als opera-zanger, maar later ook als lied- en oratoriumzanger. Hij was regelmatig te gast op internationale festivals zoals het Holland Festival, het Glyndebourne Festival en de Biënnale van Venetië. De componisten Jan van Vlijmen, Daan Manneke en Nigel Osborne schreven speciaal voor hem een aantal operarollen. Momenteel richt hij zich op kleine optredens zoals in de Thomaskerk.

Dienst zondag 24 december 10.30 uur m.m.v. Gerard Sauerwalt
Gerard Saurwalt heeft al 12 jaar trompetles en speelt in verschillende orkesten, waaronder het Amersfoorts Jeugd Orkest, dat een muzikaal podium wil bieden aan jonge getalenteerde musici om in een groot symfonieorkest te spelen.

Kerstvesper zondag 24 december 17.30 uur m.m.v. Elma Dekker
De Nederlandse sopraan Elma Dekker kreeg haar eerste zanglessen van Marianne Pak. Momenteel wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels. Elma volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Miranda van Kralingen. Elma Dekker geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Aart Bergwerff, Geerten van de Wetering, Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Zij legt daarbij de focus op repertoire dat speciaal voor sopraan en orgel geschreven is van o.m. Max Reger, Alphons Diepenbrock en Hendrik Andriessen. Vanwege haar interesse in theologische vraagstukken studeerde Elma Dekker ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.