Paasdiensten in de Thomaskerk

-Palmpasen, 25 maart 2018, 10.30 uur
Een dienst voor jong en oud (ook crèche BabyThomas)
Traditiegetrouw maken we palmpasenstokken met de kinderen. Aan het eind van de dienst komen alle kinderen in optocht de kerkzaal binnen en lopen met hun versierde stokken door de kerkzaal. Met medewerking van violiste Christianne Mosterd-van den Berg en organist
Harmen Trimp. Voorganger is ds. Evert Jan de Wijer.

-Witte Donderdag, 29 maart 2018, 19.30 uur
Op Witte Donderdag vieren we de dienst met matzes en wijn en zitten rondom de Avondmaalstafel. Een sobere viering met medewerking van Wout Oosterkamp, bas en Harmen Trimp aan het orgel. Overdenking door ds. Evert Jan de Wijer.

-Goede Vrijdag, 30 maart 2018, 19.30 uur
Op Goede Vrijdag wordt een ingetogen viering gehouden met een doorgaande lezing van het Lijdensevangelie volgens Johannes. Aan het einde van de dienst worden alle lichten gedoofd. Toch zal een klein licht blijven branden, als een wachter die uitziet naar het eerste licht. Op deze avond bespeelt Jan Pieter Lanooy het orgel. Voorganger is ds. Evert Jan de Wijer.

-Stille Zaterdag, 31 maart 2018, 22.00 uur
Paaswake in de Kapel. Het duister wordt doorbroken, de Paaskaars wordt binnengedragen. De lezingen, te beginnen bij het begin, bij Genesis, brengen ons langzaam het geheim van de Opstanding te binnen. Aan het einde van de dienst zullen wij dit licht van de Paaskaars onder ons verspreiden en uitdragen in de nacht. Sopraan Marijke Wubs en organist Harmen Trimp zullen deze dienst muzikaal omlijsten. Voorganger is ds. Evert Jan de Wijer.

-Pasen, 1 april 2018, 10.30 uur
Op Paasmorgen is er een feestelijke dienst voor jong en oud (ook crèche BabyThomas).
Vooraf samenzang van bekende Paasliederen. Met medewerking van de Paascantorij en
Wout Oosterkamp, bas. Harmen Trimp bespeelt het orgel. Voorganger is ds. Evert Jan de Wijer. Na afloop van de dienst mogen de kinderen paaseieren zoeken in de ThomasTuin.

-Beloken Pasen/Thomaszondag, 8 april 2018, 10.30 uur
Sopraan Elma Dekker en organist Harmen Trimp zullen deze dienst muzikaal omlijsten.
Voorganger is ds. C. van den Broeke.

Onderstaand een korte kennismaking met de solisten, die meewerken aan de Paasdiensten:

-Christianne Mosterd-van den Berg
Christianne begon op 9-jarige leeftijd met vioollessen aan de muziekschool te Harderwijk. Na het succesvol afronden van de studie muziektherapie besloot ze alsnog naar het conservatorium te gaan. Christianne studeerde hoofdvak viool bij Sylvia van der Grinten en volgde extra lessen bij Sarah Kapustin. Ze heeft diverse masterclasses gevolgd van o.a. Pjotr Tarcholik, Moshe Hammer en Sarah Kapustin. Christianne heeft gesoleerd met o.a. het Harderwijks strijkorkest en het ArtEZ strijkorkest.

Momenteel is Christianne onderdeel van de 2e viool sectie van het Ars Musica orkest onder leiding van Patrick van der Linden. Daarnaast doet ze veel koorbegeleidingen in samengestelde ensembles en speelt ook regelmatig altviool tijdens concerten.

-Wout Oosterkamp
Wout Oosterkamp ontwikkelde een zangcarrière op internationaal niveau. Hij trad op in Europa en de Verenigde Staten met bekende orkesten en beroemde dirigenten, aanvankelijk als opera-zanger, maar later ook als lied- en oratoriumzanger. Hij was regelmatig te gast op internationale festivals zoals het Holland Festival, het Glyndebourne Festival en de Biënnale van Venetië. De componisten Jan van Vlijmen, Daan Manneke en Nigel Osborne schreven speciaal voor hem een aantal operarollen. Momenteel richt hij zich op kleine optredens zoals in de Thomaskerk.

-Jan Pieter Lanooy
Jan Pieter Lanooy (Nieuwegein, 1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus in Baarle-Hertog (België). Later kreeg hij orgellessen in Den Haag van toenmalig Kloosterkerk-organist Jan Hage. Sinds 2015 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy. In 2017 rondde hij aldaar zijn Bachelor ‘cum laude’ af. Daarnaast rondde Jan Pieter in 2016 de Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden af met een scriptie over het Müller-orgel van Haarlem. Momenteel studeert hij Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht naast zijn Master Orgel in Den Haag. Jan Pieter is organist van de PKN-gemeente Warmond en tweede organist van de Westerkerk te Amsterdam.

-Marijke Wubs
Op jonge leeftijd begon Marijke met blokfluit spelen en na een paar jaar koos zij de harp. Aan het conservatorium in Zwolle is zij Docent Muziek gaan studeren en kreeg daar harples van Manja Smits. Zingen heeft Marijke ook altijd veel gedaan en in haar conservatorium-periode ontdekte zij klassieke zang. Marijke kreeg les van Heike Rowold, Felix Schooneboom en Riekje Bakker. En mocht naast harp ook klassieke zang als musiceervak afsluiten. Zij is dirigent van twee gemengde koren, werkt als docent zang en AMV aan de piano. Op dit moment is Marijke weer aan de studie: aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen studeert zij sinds 2016 bij Louis Buskens koordirectie en sinds 2017 bij Hanneke de Wit zang.

-Elma Dekker
De Nederlandse sopraan Elma Dekker kreeg haar eerste zanglessen van Marianne Pak. Momenteel wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels. Elma volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Miranda van Kralingen. Elma Dekker geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Aart Bergwerff, Geerten van de Wetering, Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Zij legt daarbij de focus op repertoire dat speciaal voor sopraan en orgel geschreven is van o.m. Max Reger, Alphons Diepenbrock en Hendrik Andriessen. Vanwege haar interesse in theologische vraagstukken studeerde Elma Dekker ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.