Zaterdag 3 november 16.00 uur in ‘De Thomas’
Presentatie van het nieuwe boek van Alex van Ligten, Bij liefde hoort een gezicht. Alex van Ligten schreef een boek waarin hij de teksten van liederen, die (naast de psalmen) in de Bijbel voorkomen, nieuwe woorden en vormen gaf. Evert Jan de Wijer gaat met hem in gesprek over het boek. Met medewerking van Henri Heuvelmans, piano.
In verband met de logistiek graag opgeven via een bericht naar of via
telefoon 06-40202689.

Donderdag 8 november 20.00 uur
Bij ThomasBoek bespreken we in november het befaamde boek van Murat Isik, Wees onzichtbaar!
Het relaas van een volwassenwording in de Bijlmer onder de knoet van een tirannieke vader.
Als gebruikelijk, leidt ds. Evert Jan de Wijer de thematiek in, waarna er ruim gelegenheid is tot onderling gesprek. Het boek hoeft beslist niet vooraf gelezen te zijn.

De Nacht van de Bijbel
Op vrijdag 16 november aanstaande zal de Nacht van de Bijbel gehouden worden in ‘De Thomas’ te Amsterdam. Dit jaar zal de journalist Yvonne Zonderop de hoofdgast zijn, die met haar boek Ongelofelijk, Over de verrassende terugkeer van religie, een verrassende bijdrage heeft geschreven over de rol van religie in de samenleving. Niemand minder dan de beroemde
jazz-zangeres Denise Jannah zal muzikale medewerking aan deze avond verlenen.

Zomer ThomasThee

Op 11 juli willen wij samen met u het ThomasTheeseizoen feestelijk afsluiten met de ZOMER THOMASTHEE. Naast thee zal er ditmaal ook wijn en jus d’orange worden geschonken en uiteraard zullen de nodige lekkernijen niet ontbreken.

Wij hopen u op woensdag 11 juli om 15.00u te mogen ontvangen in de hal van onze kerk.

Daarna gaan wij even op vakantie. Op 8 augustus zal weer de eerste ThomasThee van het nieuwe seizoen zijn.

Namens diakenen en gastvrouwen een goede zomer gewenst!

We are here

Verkoop kaarten voor ‘We Are Here’
Onder de naam 'We Are Here' vraagt een groep ongedocumenteerde vluchtelingen om aandacht voor hun bestaan. Er is in Nederland een steeds grotere groep mensen zonder verblijfsvergunning. Soms kozen zij zelf voor illegaliteit, vaak kwamen ze er ongewild in terecht. Bijvoorbeeld omdat hun land van herkomst hen niet accepteert als inwoner. In de ‘Vluchtmaat’ woont een groep vrouwen zonder papieren en werkt een groep creatieve ondernemers.

Om in hun onderhoud te voorzien, verzinnen de bewoners van de ‘Vluchtmaat’ verschillende dingen. Zo is er een huiskamerrestaurant. Ook hebben ze een kaart laten drukken, die in verschillende Amsterdamse kerken verkocht wordt. Zo ook op 14 oktober aanstaande in de Thomaskerk. De kaarten kosten €2 per stuk.
De tekst op de kaart is Ethiopisch en betekent 'Kom, eet met ons'. De kaarten zijn dan ook meteen een uitnodiging om eens in het huiskamerrestaurant te komen eten. Op http://www.vluchtmaat.nl vindt u daarover meer informatie.