Diaconie: Adventsmaaltijd

Wij nodigen u van harte uit voor de jaarlijkse Adventsmaaltijd op vrijdag 14 december aanstaande vanaf 18.00 uur in de Thomaskerk. Na het nuttigen van een stamppotmaaltijd wordt de avond omlijst met een muzikale invulling in de kerkzaal, waarna we de avond afsluiten met een kopje koffie of thee. De avond zal tot ongeveer half 9 duren. 

Ook nu weer vragen wij u om cadeautjes te maken voor de zeelieden die Kerst vieren in het Zeemanshuis. U kunt denken aan een cadeau van ongeveer € 10,- dat zou kunnen bestaan uit zeep of andere toiletartikelen, een sjaal, een muts, handschoenen, een fleeceplaid, chocolade of een Amsterdam/Holland souvenir, alles ingepakt in een feestelijk inpakpapier. Elk jaar weer zijn de ontvangers blij verrast met de attenties van de Thomaskerk.

U kunt zich tot en met 9 december opgeven via
Vermeld uw naam en het aantal personen en of u vegetarisch eet of andere dieetwensen heeft.

Graag tot 14 december!

ThomasKerstCantorij

ThomasKerstCantorij 2018

Op Eerste Kerstdag, dinsdag 25 december, zal de Thomascantorij meewerken aan de viering.

Op de volgende dinsdagavonden wordt er gerepeteerd in de Thomaskerk van 19.45 – 21.00 uur:

-Dinsdag 27 november
-Dinsdag 4 december
-Dinsdag 11 december
-Dinsdag 18 december

-Dinsdag 25 december, Kerstmorgen, generale repetitie om 9.15 uur. Viering om 10.30 uur.

Opgeven kan bij cantor-organist Harmen Trimp via email of via telefoon 06-41705850.

Bergrede

Vrij als de vogels Vrijdag 23 november 2018 om 20.00 uur.

De bergrede voor nu. Het is geen preek, geen reglement of instructie van hoe je een goed mens wordt, maar een uitnodiging om te durven proberen. En opnieuw te beginnen als het niet lukt en blijven volhouden.

Muzikale omlijsting door Jeroen Zijlstra en zangeres Lydia van Dam.

Thomastheater, Prinses Irene straat 36 Amsterdam.

Soliste 28 oktober 2018

Tineke Wonderman-Van Leeuwen, sopraan

Tineke Wonderman (1988) groeide op in een muzikaal gezin en speelde klarinet en saxofoon in diverse ensembles en orkesten. Daarnaast ontwikkelde zij zich op het gebied van arrangeren op de middelbare school en in de kerk. 

Ze studeerde vervolgens Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen met als specialisaties klarinet en koordirectie. Tussen 2009 en 2012 was ze dirigent van het christelijk gemengd koor Deo Cantemus te Hoogeveen en van gospelkoor Sjema te Enumatil. Sinds maart 2012 dirigeert ze het Kleinkoor Vivace Meppel. Daarnaast is ze docent muziek op de Gereformeerde Scholengemeenschap Guido in Amersfoort en volgt ze zanglessen bij Maja Roodveldt.