Esther

Zondag 13 januari: ESTHER, een Perzisch sprookje
door Kees Posthumus & Henk van Glabbeek

esther2Op zondag 13 januari zullen verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek met ‘Esther, een Perzisch sprookje’ de invulling van de dienst verzorgen. De viering begint om 10.00 uur en wordt gehouden in de Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14.

Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.

Met ‘Esther, een Perzisch sprookje’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor muziek: Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

Bij een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt de uitroeiing van haar volk uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. En ze slaagt in haar opzet; de dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

Meer informatie: www.willemdezwijgerkerk.nl