Programma- en communicatiemedewerker gezocht

Veel mensen en groepen weten de Thomaskerk al te vinden. Dat is mooi want vanouds heeft de Thomaskerk een huis willen zijn waar mensen elkaar ontmoeten rondom woorden en gebeurtenissen die te denken geven en waarmee je verder kan. Maar tot dusver gebeurde dat nogal willekeurig en vooral naar aanleiding van wat zich zoal aandient. Op zichzelf begrijpelijk - de gemeente heeft het al druk genoeg met haar eigen voortbestaan - maar ook wel jammer. De unieke situatie van een kerk die zo prachtig is gebouwd in combinatie met een mooi en intiem theater, vraagt om een professionele invulling van haar aanbod. Dat kunnen wij niet alleen en eigenlijk moet dat ook niet. Dat vraagt om iemand die een frisse blik heeft, van aanpakken houdt en heel goed weet wat er in de samenleving aan de orde is. Waar behoefte aan is en dat in gesprek brengt met de oude bronnen waaraan de gemeente zich voedt. Dan wordt het spannend!

Het verheugt ons zeer dat de Protestantse kerk van Amsterdam ons de mogelijkheid geeft om voor een klein jaar iemand aan te trekken die dat programma vorm zal geven. De vacaturetekst vindt u hieronder. Wij denken en hopen dat hiermee leven in de brouwerij komt. Het zal de gemeente goed doen en wie weet, de samenleving ook. In ieder geval werken wij aan een goed huis waar mensen op adem en op verhaal kunnen komen. En als dat ons lukken zal, is dat al heel wat!

pdfVacature programma- en communicatiemedewerker voor De Thomas