Stiltekapel

StiltekapelWegens gebrekaan belangstelling zijn wij genoodzaakt het maandelijkse middaggebed in de Stiltekapel tot nader bericht stop te zetten. Er wordt nagedacht over een alternatieve vorm. Wij houden u op de hoogte.

 De stiltekapel is bedoeld voor alle mensen die behoefte hebben aan een moment van rust, bezinning of meditatie, leden van de Thomaskerk, omwonenden en degenen die werken in de moderne kantoren gelegen aan de Zuid-As.

De bezoekers kunnen er een kaars branden, bidden, mediteren. Op de boekentafel bij de ingang liggen onder andere gebedenboeken, psalmberijmingen en meditatielectuur. Er ligt een intentieboek om een persoonlijke gedachte of een gebed in op te schrijven.

De Stiltekapel biedt midden in de week een moment van bezinning en stilte. De kapel is elke twee weken op woensdag open van 12.30 tot 13.30 uur (bereikbaar via de hof achter de kerk).

Er is een vrijwilliger aanwezig met wie bezoekers eventueel een gesprek kunnen aangaan.

In twee bijzondere perioden van het kerkelijk jaar, de advent - en veertigdagentijd, wordt op elke woensdag om 13.00 uur een korte officie gehouden door de predikant van de Thomaskerk. De intimiteit van de kapel geeft hieraan een bijzonder karakter.