Tenach & Evangelie

Leerhuis Amsterdam Tenach & Evangelie

PROGRAMMA LEERHUIS AMSTERDAM T&E oktober 2019

DE WEG NAAR DE KERK WEER VINDEN
Prof. dr. John Grin (1961) is hoogleraar beleidswetenschappen en systeeminnovatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij nam deel aan de klimaattafels en maakte deel uit van Trouws ‘duurzame top 100’. Hij adviseert allerlei instellingen, hoe zij hun beleid kunnen vernieuwen, effectiever en duurzamer maken en schreef daarover een aantal studies.
Dinsdag 8 oktober, 20.00 uur, Thomaskerk

KORAN LEZEN
Inleider : Anton Wessels, theoloog en arabist
Zaterdag 12 en 26 oktober, 10.30 uur, Thomaskerk

AGAMBEN LEZEN: NAAKTHEDEN
Inleider: Prof. dr. Rinse Reeling Brouwer, auteur van Eeuwig leven. Agamben & de theologie (Amsterdam: Sjibbolet, 2016), samen met Wilken Veen.
Dinsdag 22 oktober, 5 en 19 november, 20.00 uur, Thomaskerk

TEKSTEN VOOR TOESCHOUWERS
Iedere maand verdiept deze leeskring zich – onder begeleiding van dramaturg en schrijver Jessica Kuitenbrouwer – in een nieuw toneelstuk, dat die maand ook te zien is in Amsterdam of Amstelveen.
Voorstelling: Er zal iemand komen door het Noord Nederlands Toneel
Regie Liliane Brakema, tekst Jon Fosse.
Data voorstelling: woensdag 13 november en donderdag 14 november. Locatie: Theater Bellevue
Maandag 28 oktober, 10.30 uur, Thomaskerk

OBRECHTACADEMIE: ETHIEK EN OECUMENE
Het gesprek tussen Rooms-Katholieken en Protestanten gaat door. Dit jaar staat ethiek in het middelpunt.
Dr. Wilken. Ethiek vanuit Protestants standpunt: Dittrich Bonhoeffer, Aanzetten voor een ethiek.
Maandag 28 oktober, 20.00 uur, Thomaskerk
Dr. Damiaan Meuwissen. Ethiek in de filosofie. Natuurwet [scholastiek] en andere benaderingen, zoals Kant, Scheler, Levinas en Badiou.
Maandag 25 november, 20.00 uur, Thomaskerk
Dr. Bart Voorsluis]. Ethiek in de filosofie: Charles Taylor e.a.
Maandag 16 december, 20.00 uur, Thomaskerk

DE SCHOOL VAN MISKOTTE
De bijeenkomsten worden geleid door Wilken Veen (predikant voor het leerhuis) en
Evert-Jan de Wijer (predikant Thomaskerk).
Dinsdag 29 oktober, 12 en 26 november, 20.00 uur, Thomaskerk

BEREIKBAARHEID VIA HET OPENBAAR VERVOER:
Thomaskerk: metro Station Zuid; tram 5; bus 15, 62, 65 halte Station Zuid.

Voor het programma van Leerhuis Amsterdam Tenach & Evangelie zie: http://www.leerhuisamsterdam.nl/