Tenach & Evangelie

Leerhuis Amsterdam Tenach & Evangelie

'EEN GEVAAR VOOR ONS LAND' - OP ZOEK NAAR DE ACHTERGRONDEN VAN HET ANTISEMITISME Antisemitisme is terug van nooit weggeweest en vult de krantenpagina's en nieuwsrubrieken weer. Waar komt die fixatie op joden in de Europese samenleving eigenlijk vandaan? En: wat is antisemitisme nu precies? Inleider: Dr. Bart Wallet is plaatsvervangend hoofd van het Historisch documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme. Dinsdag 18 februari 20.00 uur (Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36).

KAREL EYKMAN - WAT GELOOF JIJ EIGENLIJK? In 2020 komt het nieuwste boek van Karel Eykman uit: Wat geloof jij eigenlijk? Verhalen en gedichten om over na te denken. Hoe stel je praten over geloven aan de orde bij leerlingen van de hoogste klassen van de basisschool? Je gelooft altijd wel ergens in. Maar in wat? In jezelf? De ander? In de mensheid? De aarde? Karel Eykman gaat weer, voorafgaand aan de publicatie, samen met ons het boekje lezen. Zaterdag 22 februari: geloven in jezelf; geloven in de ander; Zaterdag 29 februari: geloven in voorbeelden; geloven in alle mensen; Zaterdag 7 maart: geloven in de natuur; Zaterdag 14 maart: geloven in grote woorden; geloven in God. Zaterdag 22 en 29 februari, 7 en 14 maart 10.30 uur (Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36).

TEKSTEN VOOR TOESCHOUWERS Iedere maand verdiept deze leeskring zich – onder begeleiding van dramaturg en schrijver Jessica Kuitenbrouwer – in een nieuw toneelstuk, dat die maand ook te zien is in Amsterdam of Amstelveen. De bijeenkomsten bestaan uit een korte nabespreking van wat we de vorige maand gezien hebben en een inleiding op de voorstelling die we de komende maand gaan zien. Hendrik Groen – Gijs de Lange/Bostheaterproducties data: 3 t/m 8 maart;locatie: DeLaMar Theate.r De spraakmakende Hendrik Groen-boeken brachten niet alleen veel teweeg in de literaire wereld. Ook werd er een televisieserie op gebaseerd. En nu ook een reeks toneelstukken. Gijs de Lange en Bostheaterproducties maakten een vrolijke komedie voor jonge harten. Maandag 24 februari 10.30 uur (Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36). _______________________________________________________________________________

pdfProgramma voorjaar 2020